Tekst

Historie

De jaren '70 

Door zijn talenkennis kreeg Dhr. J. Kastart een functie binnen het bedrijf Tollens te Rotterdam op de afdeling In- en Export. Hierdoor kon door de firma eenvoudig contact gelegd worden met internationale landen waaronder Frankrijk. Hierna kwam de vacature als vertegenwoordiger vrij waarna hij deze rol glansrijk vervulde. Na inzien van concurrerende merken die eigen groothandels stichtten was Dhr. J. Kastart naar zijn leidinggevende gestapt met het idee om eigen Tollens vestigingen te openen. De hogerhand moest hier niets van weten, waarna Dhr. J Kastart de keuze had gemaakt om te vertrekken bij Tollens, en een eigen winkel op te starten. En zo geschiedde! Kastart Verfgroothandel BV werd opgericht in 1977 door Dhr. J. Kastart in een klein winkel pandje te Rotterdam gemeente schiebroek.  

 

De jaren '80

In 1981 verhuisde de onderneming naar Gouda waar het huidige goed geoutilleerde pand aan de Antwerpseweg 9 werd betrokken. Hier werd het rayon 'Groene Hart' ingevuld om schilders te voorzien in alle verfbenodigdheden. In deze periode kwam ook (zoon) Marcel Kastart in de zaak en kwam er een stationwagen voor transport van de goederen. Niet veel later kwam het inzien dat een stationwagen niet denderend geschikt was voor deze taak en werd er een bedrijfsbus aangeschaft. In deze jaren is er gekozen voor een samenwerking met een aantal grote verfmerken die intrede mochten maken in het assortiment van Kastart Verfgroothandel. Denk hierbij aan merken als Nelf, Veveo en Relius.

 

De jaren '90

Na jarenlang trouwe dienst werd het voor Dhr. J Kastart tijd om te rentenieren. Waarna Marcel Kastart de zaak heeft overgenomen en sinds 1998 als directeur/eigenaar verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding, in en verkoop en financiën. Hierna zou de firma nog meer goederen in het assortiment nemen en uitbouwen tot een ware groothandel. 

 

De jaren '00

In 2002 is besloten om de grijze en grauwe uitstraling van de binnenzijde aan te pakken. In samenwerking met een aantal klanten is zowel het plafond als de wanden voorzien van een witte coating, waardoor het pand een stuk frisser en vooral groter oogde. Even later in 2004 werd de zaak uitgebreid met nog eens 100 m2 extra oppervlakte. Zo ontstond er een verfhal van 400 m2 vol met schildersbenodigheden. 

 

De jaren '10 tot heden

Sinds 2018 heeft Ricardo (kleinzoon) zijn intrede gemaakt in het familiebedrijf als 3e generatie. Zijn rol binnen het bedrijf heeft zicht ontwikkeld tot het beheren van het filiaal, de mengafdeling en het logistieke traject. Voor transport van de goederen beschikken wij over onze bezorger Rob. Die zorgt ervoor dat uw bestellingen op tijd en op de gewenste locatie worden afgeleverd.​ 

                    

Kastart verfgroothandel BV logo
Kastart verfgroothandel BV
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

De verf specialist van Gouda!

bg bg

Aanbiedingen in de mail ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks meer!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes

bell
painter

Ik als zzp schilder ben al jaren klant bij kastart. Als klant bevalt mij deze verf groothandel goed. Ik word altijd snel en correct geholpen, bij vragen oven producten zijn ze altijd behulpzaam.

Ronald De Jong

medewerkers denken met je mee en zeer vriendelijk

Johan van IJperen

Pech. 1 blik te kort voor een klus. En jammer want dit merk gaat stoppen met hoogglans beitsen. Niet meer leverbaar. Geen probleem bij Kastart. Met een shotje hier en een schotje daar prachtig op kleur gemaakt! Fijn geholpen. Dank.

f28 pegasus

Al meer dan 23 jaar onze nr 1 leverancier!
Goede producten, top service met persoonlijke aandacht ! En altijd staat de koffie klaar !

J. Veerman

De Rembrandt onder de huis, tuin en keuken verfoplossingen. Maar dan betaalbaar geprijsd!

Michiel Bunt

Ik ben erg te spreken over Kastart Verfgroothandel. De service en kwaliteit die ik bij mij verf kreeg was ongekend en liet aan mij merken dat ik hier geholpen wordt door echt vakmensen die passie en liefde hebben voor hun vak. Mijn vordeur heeft er nog nooit zo mooi uitgezien !!!

Roy de oude

Hoi ik haal al jaren mijn verf artikelen het is een goede prijs kwaliteit verhouding en je krijg ook een goed advies mvg schildersbedrijf j.been

Schildersbedrijf J. Been

Deltec Tape Logo
1_BOA13EUI7nVmUuPLCVEimg
Hymer Alu Logo New
Boonstoppel Logo
Altrex logo 2
veveo logo
Anza logo
logo-tollens
den braven logo
zusex logo 50jr
avis_logo
Kastart-asc-Group
Kopie-van-lg_rupes
Kopie-van-lg_nelf
Global-Paints-Kastart
goudhaantje
fein

Verf laten mengen?

day icon Ma - Do
07:30 - 17:30
day icon Vrijdag
07:30 - 17:30 kleuren tot 17:00
day icon Za & Zo
Gesloten
Route uit stippelen